Dubbelkampioenschappen 2017 LTC Dúndelle

Ook dit jaar was het dubbelkampioenschap met in totaal 14 ingeschreven teams weer het populairste clubtoernooi van LTC Dúndelle. De poulewedstrijden werden verspreid over drie weken gespeeld en op basis van de eindstanden in de poules werden in het weekend van 30 september en 1 oktober diverse finalewedstrijden gespeeld om de uiteindelijke clubrangorde te bepalen.
Veel teams waren dit jaar zeer aan elkaar gewaagd en het ging er in sommige poulewedstrijden dan ook heet aan toe. In één poule wonnen alle teams evenveel wedstrijden en sets en werd de eindstand bepaald door het verschil in gewonnen games. De nummer twee uit deze poule werd uiteindelijk clubkampioen bij de dames. Het kan verkeren.
Op zondag 1 oktober werden uiteindelijk de meeste halve finales en de twee finalewedstrijden gespeeld. Grotendeels onder een blauwe lucht met zonneschijn waardoor het ook voor het publiek fijn toeven was op het terras voor de kantine. Zij zagen daar uiteindelijk bij de dames een spannende pot tussen Aline/Ineke en Monika/Henderika die eindigde in een overwinning van het laatste koppel. Nummer drie bij de dames werden Meriam en Alie.
Bij de heren werd de finale gespeeld door Rob/Matthijs en Ronald/Klaas. Eerstgenoemden waren overduidelijk sterker en wonnen terecht het kampioenschap bij de heren (overigens waren zij eerder, evenals de dameskampioenen tweede in hun poule geworden). Nummer drie van het clubkampioenschap bij de heren werden Andries en Jules. Voor foto’s zie facebook