Versoepeling maatregelen per 1 juli

Beste tennisleden,

Het kabinet heeft woensdag tijdens een persconferentie de voorgenomen versoepelingen per 1 juli bevestigd. Dat betekent dat nu ook sportkantines open kunnen. De ontwikkelingen in de strijd tegen het coronavirus laten ook verdere verruiming van de maatregelen toe. Daarom worden per 1 juli ook de Toss, competities en toernooien weer mogelijk. En zijn toeschouwers weer welkom. Met de opening van de clubhuizen en terrassen brengen we de gezelligheid weer terug op het park.

Uiteraard blijft altijd de 1.5 meter regel van toepassing en is het belangrijk dat iedereen zich aan de hygiënemaatregelen van het RIVM houdt. Als iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt, dan houden we het virus onder controle.

– Per 1 juli is reserveren van de baan om vrij te spelen niet meer nodig

–  Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal spelcontact mogen hebben   op de baan. Tijdens trainingen en in het spel bij wedstrijden hoeft geen 1,5 meter afstand te worden gehouden. Dus in een rally bij een dubbel geldt de 1.5 meter afstand niet, maar een high five en handen schudden doen we nog even niet.

– Voorafgaand en na afloop van het tennissen  dienen spelers van 19 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in de kleedkamers en in de kantines, clubhuizen en terrassen die ook per 1 juli weer open mogen.

– Kleedruimtes en toilet- en douchevoorzieningen van sportaccommodaties zijn weer open.

Wedstrijden en toernooien

• Per 1 juli zijn wedstrijden, toernooien en de toss weer toegestaan. Hierbij mag publiek aanwezig zijn.
  • Daarbij geldt dat toeschouwers 1,5 meter afstand tot elkaar moeten houden. Buiten mogen maximaal 250 toeschouwers bijeen zijn (exclusief spelers/trainers op de baan). Binnen geldt een maximum aantal van 100 personen. Dit is exclusief spelers/trainers op de baan, kaderleden, officials, vrijwilligers en medewerkers.
  • Daarnaast dienen de hygiëneregels van het RIVM gevolgd te worden:
  • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen. Houd 1,5 meter afstand (uitzondering tijdens het sporten). Vermijd drukte. Was vaak je handen.

Veel tennis plezier!

Met vriendelijke groet,